Jakou si pořídit motorku

Máte v plánu koupi motorky a nejste si jisti výběrem? Zjistěte, čím se při pořízení motorky řídit a na jaké parametry se zaměřit, abyste byli spokojeni.

Auto-moto
17. 12. 2021
1339 zobrazení
Jakou si pořídit motorku

Výběr motorky byste rozhodně neměli podcenit. Přece jen nejde o dopravní prostředek na přechodnou dobu, ale naopak ho budete používat déle. Záleží vám jistě na tom, aby splnil všechna vaše očekávání. Výběr první motorky není jen tak. Na co se tedy při jejím pořízení zaměřit, na co nezapomenout a jaký typ bude pro vás konkrétně nejvhodnější?

Něco pro začátečníky

Pokud s motorkařením začínáte, bude vhodnější poohlédnout se po nějakém modelu vhodném právě pro začátečníky. A jaké modely to jsou? Vhodné je začít na takzvané „stopětadvacítce“, neboli 125 ccm. Volte spíše čtyřtaktový motor s výkonem do 11 kW. Tato motorka je vhodná již od 16 let. Není vhodná pro žádné zběsilé jízdy, je ideální volbou na cestování a výlety.

Něco pro mírně pokročilé uživatele motorek

Ti, kteří mají s jízdou na motorce už nějaké ty zkušenosti, mohou sáhnout po silnějším stroji v kategorii 300 – 500 ccm. S těmito stroji můžete směle vyjet už i na dálnici a prohánět se rychlostí kolem 130 km/h.

Něco pro extra pokročilé a ostřílené jezdce

Pro ostřílené a velmi zkušené jezdce, kteří touží po něčem speciálním jsou vhodné typy motorek 600 a více ccm. Jedná se o opravdu velké motorky s vymakanou výbavou a se slušným výkonem.

Na typu motorky záleží

Samozřejmě záleží i na typu motorky a na tom, jakou jízdu preferujete. Pořídit si tak můžete motorku cestovní, sportovní, cestovní enduro, motocross, chopper nebo cruiser. Cestovní motorky jsou ideální volbou pro delší vyjížďky, kdy vám i několikahodinové sezení přinese příjemné pohodlí. Sportovní motorky se hodí spíše na různé okruhy, kde můžete maximálně využít jejich potenciál.

A Enduro? Ty jsou vhodné především pro ty, kteří se chtějí na motorce parádně vyřádit třeba v lese nebo v nějakém terénu. Chopper a Cruiser motorky poskytnou vytoužené pohodlí i při pomalé jízdě. Jsou spíše srdcovou záležitostí pro nadšené motorkáře.

Komentáře

Zatím nebyly vloženy žádné komentáře

Vložit nový komentář

Pokud chcete vložit komentář, je třeba být přihlášený. Přihlásit se
Můj mazlíček na Vánoce dostal hned několik hraček :))
Jak pečovat o svého pejska