Jak pečovat o svého pejska

S příchodem psího mazlíčka do rodiny přichází také péče o jeho spokojenost a zdraví. Ještě před tím, než si ho přivedete domů, pořiďte mu základní vybavení.

Zvířata
5. 12. 2021
591 zobrazení
Jak pečovat o svého pejska

Mít svého domácího mazlíčka je jistě krásné, ale také to může být docela náročné. Vždy pochopitelně záleží na tom, jaké zvířátko si pořídíte. První, co je tedy zapotřebí si uvědomit, je množství času, které budete moci svému novému kamarádovi věnovat. Mezi časově náročnější bude patřit bezesporu péče o psa. Je ale pravda, že je psích plemen celá řada a lze vybrat i takového pejska, který patří mezi méně náročné. Další předpoklad správného výběru je také prostor, který bude mít váš čtyřnohý přítel k dispozici.

Jedno ale mají všechna plemena společné. Základem je dobrá výživa.

Pokud si pořídíte štěně, pak se informujte u původního majitele, na jakou stravu je pejsek zvyklý. V současné době je na trhu dostatek kvalitní stravy, která je rozdělená podle věkových kategorií. Pes by se také neměl překrmovat.

Nezbytná výbava pro vašeho psího kamaráda

Ještě, než si pejska přivedete/přinesete domů, bylo by dobré pořídit mu základní výbavu. V prvé řadě musí mít svou misku na jídlo a na vodu. Ideálním řešením jsou nerezové misky, které nevydávají žádný nežádoucí zápach, který by byl pro psa obtěžující. Pro vás bude bonusem, že se tyto misky dobře udržují v čistotě.

Najděte mu v bytě také vhodné místo na spaní a připravte pelíšek. Toto místo by mělo být stálé a váš pes by se tu měl cítit v bezpečí. Frekventované místo u dveří asi příliš vhodné nebude.

Jistě budete chodit svého psího kamaráda venčit. Do základního vybavení by tedy mělo patřit i vodítko a náhubek. Čas od času bude zapotřebí psa vykoupat a vyčesat. V žádném případě se nedoporučují šampóny pro lidi. Mohly by pejskovi způsobit kožní problémy. Speciální psí šampóny jsou ideálním řešením. Stejně, jako speciální kartáč pro vyčesávání srsti. Pokud máte psa s delší srstí, pak můžete zakoupit balzám pro rozčesávání.

A hlavně nezapomeňte na hračky pro psy. O co víc se váš mazlíček bude nudit, o tolik více práce budete mít vy.

Komentáře

Ivana P.
Ivana P. vložil/a dne 29. 12. 2021
Můj mazlíček na Vánoce dostal hned několik hraček :))

Vložit nový komentář

Pokud chcete vložit komentář, je třeba být přihlášený. Přihlásit se
Můj mazlíček na Vánoce dostal hned několik hraček :))
Jak pečovat o svého pejska