Jak vybrat auto

Nákup automobilu je nutné podřídit několika základním kritériím. Důležité je například, kolik lidí bude ve voze pravidelně cestovat i to, na jaké vzdálenosti.

Auto-moto
22. 11. 2021
613 zobrazení
Jak vybrat auto

Nákup auta není pro nás většinou levnou, a tudíž ani snadnou záležitostí. A mnohdy ani nezáleží na tom, zda kupujeme nový vůz anebo auto z druhé či třetí ruky. První otázkou, na kterou si budete muset odpovědět je, jak velké auto si představujete.

Odpověď na tuto otázku se odvíjí pochopitelně od toho, jestli má být auto rodinné nebo pro někoho, kdo je single. Výhodou menšího auta je méně problémů s parkováním.

V ceně ani spotřebě si většinou malá auta s velkými nezadají. Když jsme se dostali k té spotřebě, pak dalším rozhodujícím parametrem bude druh motoru. Jinak řečeno – benzin nebo diesel.

Pokud jezdíte převážně na delší vzdálenosti, pak bude vhodnější diesel. Benzínový motor se více vyplatí při krátkých pojížďkách po městě.

Důležitá bude pochopitelně také značka vozu. V tomto případě je dobré vybrat si podle estetických vlastností například tři značky a poté vylučovací metodou dojít k té nejlepší tím, že si přečtete recenze na tyto vozy a také zjistíte dostupnost náhradních dílů.

Podle jakých kritérií zvolit barvu vozu

Každého jistě napadne, že se barva kupovaného vozu bude volit podle toho, kterou máme v oblibě. Nemusí to být ale tak docela jediné kritérium. Pokud chcete kupříkladu zvýšit svou bezpečnost, pak jsou nejlepší volbou jasné barvy, mezi nimiž vede bílá. Nevýhodou může v tomto případě být fakt, že se budete muset o svůj vůz více starat a častěji s ním zajíždět do myčky.

 

 

Kdy volit náhon na předek a naopak

Rozhodovat se lze také podle toho, zda má vůz náhon na předek nebo a zadní část. Zadní náhon bude atraktivnější pro milovníky adrenalinu. Tyto vozy mají rychlejší rozjezd a jsou také lépe ovladatelné. Přední náhon budou preferovat řidiči, kteří nemají rádi uvnitř automobilu hlučnost a také si chtějí být jisti, že bude jejich vůz na mokré nebo zasněžené vozovce stabilní. Rozhodovat se budete pochopitelně také podle toho, kolik máte k dispozici finančních prostředků.

Komentáře

Zatím nebyly vloženy žádné komentáře

Vložit nový komentář

Pokud chcete vložit komentář, je třeba být přihlášený. Přihlásit se
Můj mazlíček na Vánoce dostal hned několik hraček :))
Jak pečovat o svého pejska