Jak si zařídit byt

Chcete si vybavit byt vhodným nábytkem a zajímavými doplňky? Jak na to? A jak vyřešit nedostatek prostoru? Držte se několika zásad a máte vyhráno.

Reality
17. 12. 2021
885 zobrazení
Jak si zařídit byt

Pokud si nechcete zaplatit bytového architekta nebo designéra a chcete se pustit sami do zvelebování vašeho domova, inspirujte se v této oblasti tipy, které vám pomohou zařídit váš byt tak, aby působil útulným a vzdušným dojmem. Jaké zásady dodržet a na co se zaměřit?

Držte se jednoho druhu stylu

Při zařizování bytu se vyplatí držet se jen jednoho druhu stylu. Díky použití jednoho stylu nábytku sjednotíte interiér barevně. Prostor tak nebude působit stísněným dojmem. Vyvarujte se přeplácanosti a pestrých barev. Naopak vsaďte na přírodní barvy, které jsou v oblasti bytových trendů in. V případě, že máte malý byt, volte světlý nábytek, který místnost opticky zvětší. O takové zvětšení na oko se postarají i skleněné plochy a zrcadla.

Volte chytře řešené úložné prostory

Jak se zbavit nepořádku? S chytře řešenými úložnými prostory máte vyhráno. Vsaďte třeba na vestavěné skříně. Skvělé jsou také úložné prostory pod postelí nebo jídelní lavice. Všude tam můžete ukrýt vaše věci, které by se tak jinak různě povalovaly a působily nevzhledným dojmem.

Minimalismus a vzdušnost jdou ruku v ruce

Rozhodně se také vyplatí zvolit si trend minimalismus. Spolu se vzdušností jdou totiž ruku v ruce a postarají se o útulný a příjemný pocit, který budete z vašeho domova mít. Minimalismus je nadčasovým stylem, kterým určitě nic nezkazíte. Zapomeňte tak v obývacím pokoji na stěnu přes celu zeď, ale naopak volte jednoduchou sestavu s otevřeným prostorem.

Vyklápěcí nábytek do malých interiérů

Ve stísněných prostorech oceníte také vyklápěcí nábytek, který je jako stvořený právě do malých interiérů. Váš byt tak můžete vybavit vyklápěcí postelí nebo rozkládacím stolem či pohovkou. V případě potřeby tak stačí nábytek vyklopit nebo rozložit a ten je připraven k použití. V opačném případě vám pak zabere minimum místa a vy tak ušetříte na prostoru.

Zároveň se také vyplatí nešetřit na světle. Pořiďte si proto různé typy osvětlení a vytvářejte tak zajímavé světelné kulisy, které prostor zútulní.

Komentáře

Zatím nebyly vloženy žádné komentáře

Vložit nový komentář

Pokud chcete vložit komentář, je třeba být přihlášený. Přihlásit se
Můj mazlíček na Vánoce dostal hned několik hraček :))
Jak pečovat o svého pejska