Jak si vybrat nový notebook

Rozhodli jste se pořídit si nový notebook? Nabídka je velice široká, a proto není tak docela snadné se v ní dobře orientovat. Parametrů výběru je celá řada.

Počítače
2. 12. 2021
598 zobrazení
Jak si vybrat nový notebook

Pokud se budete řídit podle několika rad, pak si jistě vyberete mezi notebooky přesně to pravé. Prvním parametrem při výběru jsou vaše požadavky. Budete svůj notebook využívat jako pracovní nástroj anebo se těšíte, až si na něm zahrajete nejnovější hry? Jestliže bude váš notebook pouze prostředníkem na posílání a příjem mailů, brouzdání po webech nebo sociálních sítích, rozhodně by bylo nesmyslné investovat do drahých modelů. Ty levnější zvládnou i méně náročné hry. Pokud počítáte s připojením na internet, pak zjistěte, jestli má notebook wifi adaptér.

Důležitým parametrem bude také velikost úhlopříčky. Menší modely disponují úhlopříčkou 10“. Náročnějším uživatelům splní požadavky úhlopříčka 17,3“.

Většinou se ale volí zlatá střední cesta. Což je úhlopříčka 15,6“. V této kategorii je také největší výběr notebooků. Malé notebooky jsou vhodné například na cestování. Nejen, že jsou svou velikostí skladné, ale také jsou lehké. Některé se vejdou i do 1,5 kg. Výhodou notebooků je také možnost připojení k přídavnému monitoru.

Operační systém

Na operačním systému závisí celá řada funkcí a možností, které vám váš nový notebook nabídne. Většinou jsou notebooky vybaveny některou z verzí OS Windows od společnosti Microsoft.

Nejvíce současných notebooků je vybaveno OS Windows 10 Home. Pro domácí využití je to ideální.

Notebook ale může být i bez operačního systému. Tuto variantu si většinou vybírají uživatelé, kteří si chtějí naistalovat operační systém podle vlastního výběru.

Doplňky

Pro pohodlné sledování filmů bude vítaná integrovaná DVD mechanika. Modernější varianta je Blu-Ray mechanika. Jestliže využíváte svůj notebook i k pracovním účelům a součástí vašeho zaměstnání jsou schůze a konference, pak bude zapotřebí webkamera a mikrofon. Pro psaní v textovém editoru bude nutná numerická klávesnice.

Komentáře

Zatím nebyly vloženy žádné komentáře

Vložit nový komentář

Pokud chcete vložit komentář, je třeba být přihlášený. Přihlásit se
Můj mazlíček na Vánoce dostal hned několik hraček :))
Jak pečovat o svého pejska